fbpx

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ (ESC ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ)

Skip to Content

SCROLL DOWN

Γαστρονομία

Η ευρύτερη περιοχή της Μάνης είναι ένας ευλογημένος τόπος και αυτό είναι εμφανές και στην πλούσια γαστρονομία, για την οποία φημίζεται. Κατά την επίσκεψή σας στα γραφικά χωριά της θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αυτή τη μακραίωνη παράδοση.

Η Μάνη είναι γνωστή για τις ελιές και το ελαιόλαδό της, καθώς και για τα εσπεριδοειδή της, κυρίως τα πορτοκάλια. Στη Λακωνική Μάνη, βρίσκεται ο μεγαλύτερος πορτοκαλεώνας της Ελλάδας.

Σε χυμό πορτοκαλιού βράζουν δύο από τις πιο ξακουστές γεύσεις της Μανιάτικης γης: το πεντανόστιμο σύγκλινο και το μανιάτικο λουκάνικο. Το σύγκλινο είναι παστό καπνιστό χοιρινό κρέας, που παρασκευάζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αντίστοιχα και το μανιάτικο λουκάνικο αποτελείται από χοιρινό κρέας, πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και διάφορα μπαχαρικά και καπνίζεται και αυτό, έως ότου πάρει τα αρώματά του.

Η τσουχτή μακαρονάδα είναι άλλο ένα πιάτο που ειδικά οι μακαρονάδες θα λατρέψουν. Η απόλυτη απόλαυση περιλαμβάνει τα μακαρόνια, αυγά, ξερή μυζήθρα και φρέσκο βούτυρο. Τα αγνά υλικά της περιοχής, απογειώνουν τη γεύση.

Αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής παράδοσης είναι και τα λαλάγγια. Παρασκευάζονται με αλεύρι, λάδι, ξερή μαγιά και αλάτι και θα τα απολαύσετε σε διάφορες εκδοχές: σκέτα, με τυρί, μέλι, πετιμέζι. Παρόμοια και η τραβηχτή πίτα, μοναδική σε γεύση. Μη φύγετε από την περιοχή χωρίς να δοκιμάσετε τις περίφημες μανιάτικες δίπλες. Το παραδοσιακό γλυκό είναι από τα πιο τραγανά και πλούσια σε γεύση. Εξίσου εντυπωσιακή η γαλατόπιτα. Πλούσια γεύση και υφή της κρέμας που θα απογειώσει το γευστικό σας ταξίδι!

Tsouhti-is-the-traditional-Greek-pasta,-an-exquisite-signature-dish-of-the-Mediterranean-way-of-eating.-It-originates-from-Mani-in-southern-mainland-Greece-and-it-is-a-healthy

Tsouhti

The pasta called “tsouhti” is a special traditional dish that every pasta lover will love. This delight is made of pasta, eggs, a type of cheese called “mizithra” and fresh butter. The local and fresh ingredients make this recipe special.

Read More
Traditional-Greek-food,-lalagia-of-Mani-whitch-is-famous-for-its-delicious-and-authentic-cuisine-inspired-by-the-Peloponnesian-traditional-products

Lalagia

An integral part of the local gastronomic tradition is Lalagia. They are made of flour, oil, dry yeast and salt and you will enjoy them in different versions: plain, with cheese, honey or petimezi. A similar delicacy is the “travihti”, a type of pie, unique in taste. Do not leave the area without trying the famous “diples”. This traditional dessert is one of the most crunchy and rich in flavor. Equally impressive is the milk pie, with its rich taste and texture of the cream.

Read More
to-topto-top